Top 5 - rejseoplevelser i Venedig

Venedig er fuld af spændende rejseoplevelser. Især hvis du ved, hvor du skal lede efter dem. Få her et overblik over rejseoplevelserne som venter dig i Venedig - vi har begrænset os til en Top 5.

1. Lad dig fare vild i Venedig

Put landkortet i baglommen og lad dig fare vild i gydernes Venedig. Gå ad første gade til højre, næste gade til venstre og siksak dig tilfældigt gennem Venedig. Du finder nye overraskelser rundt om hvert gadehjørne. Skæve kirketårne, ukendte vinbarer, spøjse lokale forretninger, gyder der ender blindt ved en kanal og måske en traghetti, der redder dig over den store kanal, Canal Grande, i Venedig.  Planlæg derfor ikke alt i detaljer, men improviser og hengiv dig til sjælen i Venedig.

2. Sejltur ad Canal Grande

På rejser til Venedig bør du opleve mere end 500 års venetiansk arkitektur på en næsten 4 km lang sejltur mellem Piazzale Roma og Markuspladsen. På turen sejler du under fire fodgængerbroer og passerer flere end 100 prægtige Venedig-palæer midt i et skønt virvar af vandbusser, gondoler, speedbåde, piloteringsbåde og lastpramme fyldt med papkasser og skibshunde.

3. Markuspladsen set fra Caffè Florian

Prego, siger tjeneren i Venedig og serverer dig en ombra, som et køligt glas hvidvin hedder i Venedig, mens et femmands orkester i hvide skjorter og sorte butterfly spiller Andrea Bocellis Con te partirò, så selv duerne på Markuspladsen får tårer i øjnene. Dine muskler afspændes og sjælen falder til ro i solskinnet uden for Caffè Florians små saloner med farverige fresker og spejle i svulmende guldbronzerede rammer i Venedig. Her - på cafe i Venedig - er intet forandret siden åbningen i 1720.

4. Sejltur til landsbyen Burano

Når du rejser til Venedig, skal du tage en stille sejltur ud i den venetianske lagunes mudderbanker til landsbyen Burano. Landsbyen tæt på Venedig centrum er kendt for sine velholdte kanalgader med huse i skrappe farver. Hvert hus i Burano har sin egen farve: karrygul, violet, vinrød, turkis. Sammensætningen af farver er yderst aparte, men de glade farver får de fleste til at trække på smilebåndet, når du rejser fra Venedig til Burona. Burano var oprindelig en lille fiskerlandsby, men er nu mest kendt for broderier og kniplingsarbejder, der sælges overalt i byen. En oplagt udflugt, når du rejser til Venedig.

5. Udsigten over Venedig fra Klokketårnet

Bedre udsigt over Venedigs labyrint af gyder og kanaler fås ikke på din rejse. Elevatoren sørger for at ingen har skælvende knæ på toppen. Og der er heller ikke grund til at ryste ved tanken om, at tårnet skulle styrte sammen, som det kan ses på mange fotos rundt om i Venedig. Det 99 meter høje klokketårn midt i Venedig er solidt genopbygget efter en voldsom begivenhed i 1902, hvor piloteringen gav efter, og det næsten tusind år gamle Venedig-tårn uden varsel brasede sammen. Få dig et overblik over Venedig fra tårnet, når du rejser til Venedig.